Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

9η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού.

Λεπτομέρειες για το ύφος και το περιεχόμενο της Γιορτής θα δημοσιεύσει σύντομα.
Ως τότε ανακοινώνετε ότι στη Γενική Συνέλευση της 22-5-2011 αποφασίστηκε παμψηφεί η 9η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού να γίνει το διήμερο της Παρασκευής 4 και Σαββάτου 5 Νοεμβρίου, στον Όρλιακα Γρεβενών, με σημείο συγκέντρωσης -αν μας παραχωρηθεί- τις Κατασκηνώσεις του Ζιάκα Γρεβενών.
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ 9ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ.
Η Γενική Συνέλευση υιοθέτησε παμψηφεί την πρότασή μου (Γιώργος Κωνσταντινίδης - manitarock) για την επιλογή της αφίσας της Γιορτής που συμματοδοτεί την αμετάκλητη και συνειδητή πλέον απόφαση όλων μας για αδερφοσύνη, συνεργασία και συνδημιουργία. 
Έτσι λοιπόν φέτος η αφίσα της 9ης Πανελλήνιας Γιορτής Μανιταριού θα έχει και χρηστικό περιεχόμενο αφού θα πρόκειται για κλασική εκπαιδευτική αφίσα με 24 από τα πλέον κοινά και ενδιαφέροντα -από άποψη εδωδιμότητας και τοξικότητας- είδη και δεν θα γίνει με διαγωνισμό αλλά συμμετοχικά με τον εξής τρόπο:
 Όλοι χωρίς καμμία εξαίρεση οι μανιταρόφιλοι, μέλη ή μη του Forum( http://www.manitari.gr/forum/index.php ) ή των Συλλόγων,από όλο τον πλανήτη,μπορούν να στείλουν ψηφιακές,οριζόντιες φωτογραφίες (ενός ή περισσοτέρων) από τα 24 είδη σε μένα, στο info@manitari.gr έως τις 30 Ιουνίου 2011.
Εγώ ανέλαβα την ευθύνη να επιλέξω τις 24 που θα χρησιμοποιηθούν τελικά, με κριτήριο τη λειτουργικότητα των φωτογραφιών με στόχο -αν είναι εφικτό- να ανήκουν σε 24 διαφορετικούς φωτογράφους.

Τα ζητούμενα είδη είναι:
1 Agaricus urinascens var. urinascens
2 Agaricus xanthodermus
3 Amanita caesarea
4 Amanita phalloides
5 Amanita verna
6 Amanita pantherina
7 Amanita muscaria var. muscaria
8 Boletus aereus
9 Boletus reticulatus
10 Boletus edulis
11 Boletus satanas
12 Boletus rhodopurpureus
13 Cantharellus cibarius
14 Coprinus comatus
15 Gyromitra esculenta
16 Hydnum repandum
17 Lactarius deliciosus
18 Lycoperdon utriforme
19 Macrolepiota procera var. procera
20 Morchella esculenta
21 Morchella elata 
22 Pleurotus ostreatus
23 Omphalotus olearius
24 Russula virescens

Κατά την άποψή μου το ιδανικό θα ήταν σε κάθε φωτογραφία να απεικονίζονται 1 καρπόσωμα για τα ογκώδη είδη (π.χ. Lycoperdon utriforme) 2 ή 3 καρποσώματα για τα περισσότερα από τα υπόλοιπα και περισσότερα ίσως από τα 3 καρποσώματα μόνο για είδη που εμφανίζονται και θυσανωτά (π.χ. Pleurotus ostreatus, Omphalotus olearius, Cantharellus cibarius ή Coprinus comatus).
Προκαταβολικά θυμίζω ότι δεν έχει σημασία ποιες φωτογραφίες θα επιλεγούν τελικά αλλά η συμμετοχή.
Θα παρακαλούσα το Bασίλη να αναρτήσει την πρoκήρυξη και στο Acta Fungorum και το καθένα από μας που είναι μέλος σε κάποιο φόρουμ να την ανακοινώσει και εκεί. 

Με την ευκαιρία προτείνω για σύνθημα-μήνυμα της 9ης Πανελλήνιας Γιορτής Μανιταριού το παρακάτω:
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ
Γιώργος Κωνσταντινίδης

πηγη: http://www.manitari.gr/forum/index.php 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου